Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Honning
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Eplejuice
2,5 dl
Honning
2 ss
Rød chili
½–1 stk
Sitron
¼ stk
Laksefilet
325 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wok grønnsakene i flere omganger, da blir de sprøere. Bruk også soyasaus, gjerne med et lavere innhold av salt, til denne retten. Du kan servere nøtter på toppen. Usaltede cashewnøtter, peanøtter eller sesamfrø passer godt.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Finhakk chili. Ha eplejuice, honning og chili i en liten kjele og kok til mengden er omtrent halvert. Smak til med sitronsaft og sett kjelen til side.
Skyll laksen og kutt den i terninger à 3x3 cm. Kutt vårløk og gulrot i skiver.
Ha olje i en wokpanne eller stekepanne og stek lakseterningene raskt på høy varme til de er gylne, men fortsatt har en rosa og saftig kjerne. Det tar omtrent 1–2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg laksen til side på en tallerken.
Ha vårløk, gulrot, grønnkål og brokkolistilk i den samme pannen som du stekte laksen i. Fres grønnsakene på høy varme i 2–3 minutter (se tips). Ha lakseterningene tilbake i pannen og hell over eplesausen.
Server laksewok med fullkornsris og sitron i båter ved siden av.
Wok med laks: 300 g Kokt fullkornsris: 100 g Energiinnhold: ca 440 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1)Søk etter oppskrift 2)Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!