Hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann eller melk
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
¼ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Sjalottløk
1 stk
Egg
2 stk
Vann eller melk
½–1 dl
Panko
½ pakke
Paprikakrydder
¼ pakke
Salt
½ ts
Sjysaus
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke tåler pankomel eller gluten, kan du ertstatte pankoen med litt potetmel. Tilsett litt vann i sausen om den skulle bli for tykk.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Vask søtpotetene godt. Del dem i skiver med 1 cm tykkelse. Legg skivene over på et stekebrett og vend inn paprikapulver, salt og olje. Bak søtpotetskivene i 20–25 minutter. Du kan skrelle søtpotetene før du skjærer dem i skiver om du vil det.
Finhakk sjalottløk. Bland sammen karbonadedeig, sjalottløk, egg, vann eller melk, panko, paprikakrydder og salt. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek kjøttbollene gylne på alle sider i en stekepanne med olje. Hell på sjysaus, skru ned litt på varmen og la kjøttbollene trekke i sausen til de er gjennomstekte, omtrent 5–10 minutter (se tips).
Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Del reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter og hell av vannet.
Server hjemmelagde kjøttboller i sjysaus med krydderbakte søtpoteter og kokte grønnsaker.
Kjøttboller: 125 g Sjysaus: 1/2 dl Søtpotet: 100 g Gønnsaker Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!