Oktoberfest: Mørkokt svinebog, hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker og sjysaus
Roede

Oktoberfest: Mørkokt svinebog, hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker og sjysaus

4.25 (67)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker/honning
  • vann
Grønn spisskål
1 stk
Eple
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Litt salt
½ ts
Sukker/honning
1 ss
Vann
2 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Delikatessepoteter
300 g
Schweinebraten
1 pakke
Maisstivelse
½–1 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en teskje karve i surkålen. Ha svinebogen med kraft i en ildfast form, dekk med folie og stek den ved 200 grader i 10 minutter. Ta av folien, gni kjøttet inn med sennep og stek det videre i 10–15 minutter. Lag gjerne potetmos av potetene om du foretrekker det. Smak til sjyen med litt sennep eller ferske urter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt spisskål i tynne strimler og del eplet i terninger. Kok opp kål, eplebiter, eddik, salt, sukker, vann og hønsebuljong under lokk (se tips). La det småkoke i omtrent 30–40 minutter, eller til kålen er mør. Smak til med pepper, eddik og litt sukker.
Skrell gulrøtter og sellerirot. Del dem i staver og legg dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Bak grønnsakene møre i omtrent 20–25 minutter.
Kok opp poteter i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Legg kjøttet og sjyen i en kjele, og dekk med lokk. La det småkoke under lokk i omtrent 15 minutter. Løft ut kjøttet og del det i skiver ved servering. Jevn sjyen med maisstivelse og la den koke i 3–4 minutter. Smak til sjyen med salt og pepper (se tips).
Server oktoberfestmiddag med mørkokt svinebog, hjemmelaget surkål, bakte rotgrønnsaker, poteter og sjysaus.
Poteter: 150 g Surkål: 75 g Rotgrønnsaker: 100 g Kjøtt: 125 g Sjysaus: 2 ss Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!