Oktoberfestmiddag: Mørkokt svinebog i rødvinssaus med lun potetsalat og rød sauerkraut

Oktoberfestmiddag: Mørkokt svinebog i rødvinssaus med lun potetsalat og rød sauerkraut

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker/honning
Småpoteter
300 g
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Grov sennep (kan sløyfes)
1–2 ss
(Sulfitt, Sennep)
Bladpersille
1 bunt
Rødkål
1 pakke
Rødbete
1 stk
Ingefær
½–1 ss
Salt
Sukker/honning
Schweinebraten
1 pakke
Bratwurst røkt
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha svinebog med kraft i en ildfast form, dekk med folie og stek den ved 200 grader i 10 minutter. Ta av folien, gni kjøttet inn med sennep og stek det videre i 10–15 minutter. Lag gjerne potetmos av potetene om du foretrekker det. Har du litt bacon passer det godt i potetsalaten, stek den da sammen med purreløk og hvitløk. Vend inn litt rømme eller crème fraîche for en kremet potetsalat.

Kok opp poteter i lettsaltet vann. Om de er store, må du gjerne dele dem i to. Skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 15 minutter. Hell av vannet.
Skrell rødbeten og riv den på et rivjern. Riv ingefær fint. Varm opp rødkål sammen med rødbeter og ingefær. La det småkoke i omtrent 15 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Ha svinebogen (schweinebraten), kraften den ligger i og rødvinssausen i en kjele. Legg over lokk og la det hele småkoke til kjøttet er gjennomvarmt, det tar omtrent 15 minutter. Rør om underveis slik at sausen ikke svir seg. Del pølsene i to og la dem trekke med de siste 5 minuttene. Smak til sausen med salt og pepper.
Skyll purreløken nøye. Del den i tynne skiver, og finhakk hvitløk. Stek purreløken og hvitløken blankt sammen de kokte potetene i litt olje. Skyll, tørk og finhakk persille. Vend persille og grov sennep inn med potetene.
Server oktoberfestmiddag med mørkokt svinebog i rødvinssaus med lun potetsalat og rød sauerkraut.
God middag!