Lammekjøttboller i pitabrød med grønn salat og rask tzatziki
Ny oppskrift
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- vann eller melk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Rødløk
½ stk
Egg
2 stk
Vann eller melk
1 dl
Maisstivelse
1 pakke
Oregano
1 pakke
Salt
Yoghurt naturell
1 pakke
Tzatzikikrydder
½ pakke
Agurk
1/3 stk
Hjertesalat
1 stk
Agurk
2/3 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½-1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Fullkornspita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttbollene kan også stekes på brett i stekeovnen 220 grader i omtrent 10–12 minutter er nok.
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Har du brødrister, trenger du ikke varme opp ovnen.
Finhakk rødløk. Bland sammen lammekjøttdeig, rødløk, egg, vann eller melk, maisstivelse, urtekrydder, salt og pepper. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek kjøttbollene gylne på alle sider i en stekepanne med olje, eller til de er gjennomstekt (se tips).
Riv agurk og klem ut vannet. Bland sammen yoghurt, tzikikrydder og agurk. Sett tzatzikien til side og rør i den et par ganger før servering.
Skyll og tørk salaten. Riv eller kutt den i mindre biter. Kutt agurk, paprika og tomat i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen og vend inn litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Stek pitabrødene i 3–4 minutter i stekeovnen eller varm dem forsiktig i en brødrister.
Server lammekjøttboller i pitabrød med grønn salat og rask tzatziki.
God middag!