Butter chicken med korianderris og mangochutney
Glutenfri

Butter chicken med korianderris og mangochutney

4.23 (139)
Under 35 min
15 Ingredienser
En favoritt fra India. Saftig kylling, en varmende, fyldig og smakfull saus, og sødmefylte grønnsaker. Vi blir aldri lei!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Basmatiris
125 g
Koriander
½ bunt
Skivet kyllingfilet
300 g
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Butter chicken-paste
½ glass
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Tomatpuré
½ pakke
Butter chicken-paste
½ glass
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
898 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med noen ristede cashewnøtter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll korianderen, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Ha den over i en ildfast form, og bland inn yoghurten, halve pakken med butter chicken-pasten og litt salt og pepper. Mariner kyllingen i 5 minutter. Stek den deretter i ovnen i 8–10 minutter.
 Skrell og kutt rødløken i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i fire. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, sitronskallet, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tomatpuréen i 2–3 minutter. Ha i ønsket mengde av butter chicken-pasten. Rør inn crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett i 2 ss smør, én spiseskje av gangen. Ha i kyllingen, og bland inn korianderbladene.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.
God middag!