Fullkornslinguini med cottage cheese, spinat og tomatsaus 

Fullkornslinguini med cottage cheese, spinat og tomatsaus 

3.59 (61)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Purreløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Brokkoli
1/2 stk
Aromasopp
100 g
Fullkornslinguine
1/2 pakke
(Gluten)
Spinat
1 pakke
Tomatpuré
2 ss
Oregano
1 pakke
Cottage cheese
1 beger
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
Salt
Pepper
Sukker
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med din favorittost!

Skyll purreløken godt i kaldt vann, og kutt den og paprikaen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter, og kutt soppen i båter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll spinaten, og kok den sammen med pastaen det siste minuttet av koketiden.
Varm opp en vid gryte med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 1 i 4-5 minutter under omrøring. Tilsett tomatpuréen, basilikum- og oreganokrydderet og ca. 1 teskje sukker, og stek videre i et lite minutt. Tilsett 2,5 dl vann, og la sausen småkoke på lav varme mens du klargjør resten av retten. Smak til sausen med salt og pepper før servering.
Knekk 1 egg, og skill eggeplommen fra eggehviten. Bland eggeplommen sammen med cottage cheesen i en skål.
Sil vannet av pastaen og spinaten, men ta vare på ca. en halv desiliter av pastavannet. Ha pastaen, spinaten, pastavannet og eggeblandingen i pastakjelen. La kjelen stå på middels høy varme mens du rører rundt med en slikkepott, til blandingen tykner. Smak til med salt og pepper.
Tips! I denne retten får du en eggehvite til overs. Bruk den i en luftig omelett eller i en dessert, som for eksempel pavlova, makroner eller pikekyss.
God middag!