Kyllingbryst med ovnsbakt jordskokk og brokkoli, risotto og urtesaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Banansjalottløk
1 stk
Risottoris
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Jordskokker
250 g
Rødløk
2 stk
Brokkoli
1 stk
Kyllingbryst
630 g
Urtesaus
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Smør
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt revet parmesan eller en klatt rømme i risottoen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med litt olivenolje til middel høy varme. Stek sjalottløken i ca. 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett buljongen og 9 dl vann. La risottoen småkoke i 15-20 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper før servering.
Skrell og kutt jordskokkene i båter, og kutt rødløkene i båter. Ha jordskokkene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 25 minutter, eller til jordskokkene er gjennomstekte.
Kutt brokkolien i buketter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2-3 minutter på hver side. Ha kyllingen og brokkolien over på stekebrettet med grønnsakene de siste 12-15 minuttene av steketiden.
Ha urtesausen i en kjele, og gi den et lite oppkok under omrøring. La sausen stå på middels varme frem til servering.
God middag!