Roede
Vegetar
Hjemmelaget rødbetesuppe
med belugalinser, brød og Røros-rømmeNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En hjemmelaget vegetarisk versjon av rødbetesuppen Borsjtj. Med proteinrike belugalinser, halvgrovt brød og lett Røros-rømme, er dette en mettende suppe.
En hjemmelaget vegetarisk versjon av rødbetesuppen Borsjtj. Med proteinrike belugalinser, halvgrovt brød og lett Røros-rømme, er dette en mettende suppe.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- vann
Belugalinser
125 g
Vann
1 l
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Bakepotet
1 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Middelhavskrydder
⅓ pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1 l
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Olje
1 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Halvgrove multibrød
2 stk
Dill
1 pakke
Økologisk Røros-rømme
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 101 g
- Protein:
- 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha i litt mer vann hvis suppen blir for tykk. Dette er en vegetarisk versjon av den russiske rødbetesuppen «Borsjtsj».
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll linsene i et dørslag, og kok dem under lokk på middels varme i omtrent 16 minutter. Sil av vannet, og ha linsene over i en skål.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt bakepoteten i terninger. Kutt rødbetene i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og bakepoteten i omtrent 4 minutter, til løken er blank. Vend inn tomatpuréen og ønsket mengde av middelhavskrydderet, og stek videre i 2 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen og 1 liter vann. Kok opp, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i halvparten av rødbeteterningene, og kok i 3 minutter til. Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og 2 ss eddik. Rør inn resten av rødbeteterningene. Hold suppen varm frem til servering.
Fordel kjerneblandingen og multibrødene på et stekebrett med bakepapir, og stek det i ovnen i omtrent 4 minutter. Ha kjerneblandingen over i en skål.
Skyll, rist og finhakk dillen. Server dillen, kjerneblandingen, multibrødene, belugalinsene og Røros-rømmen til suppen.
Suppe: 400 g Belugalinser: 30 g Brød: 1 stk Rørosrømme: 1 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!