Indisk kylling tikka masala med spinat, blomkål og krydderris
Glutenfri

Indisk kylling tikka masala

med spinat, blomkål og krydderris
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og deilig krydderris. Autentisk indisk, og absolutt en av våre bestselgere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Basmatiris
135 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Skivet kyllingfilet
250 g
Garam masala
½–1 pakke
Blomkål
1 stk
Spinat
50 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Olje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
767 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av.

Tilbered risen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
 Bland kyllingen med 2 ss olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet i en brødpose, og mariner kyllingen i minimum 5 minutter.
 Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett blomkålen når det gjenstår 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 
God middag!