Italienske kjøttboller med penne og tomatsaus

Italienske kjøttboller med penne og tomatsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Italienske kjøttboller og svensk ost er perfekt match. Sitronen gir syre til kjøttet, og den salte osten er nydelig til den søtlige tomatsausen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • vann
Panering
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Västerbottensost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Oregano
1 pakke
Kjøttdeig
350 g
Vann
½ dl
Pasta
200 g
(Hvete)
Hakkede tomater
400 ml
Oksebuljong
1 pakke
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Vann
1 dl
Västerbottensost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1143 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel osten i et tynt lag på et stekebrett med bakepapir. Stek osten midt i ovnen på 200 grader til osten er sprø, og brekk ostechipsene over pastaen ved servering.

 Ha paneringen og ½ dl vann i en bolle, og la det svelle i 3 minutter. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet fra sitronen på den fine siden av et rivjern, og ha sitronskallet, hvitløken og osten i bollen med paneringen. Ha i basilikum- og oreganokrydderet, salt, pepper og kjøttdeigen. Kna kjøttdeigen og paneringsblandingen til en jevn deig, og form deigen til boller. Ha gjerne litt vann på hendene, slik at ikke deigen klistrer seg til hendene. Varm opp en tykkbunnet kjele eller stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de er gylne.   
 Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
 Ha de hakkede tomatene, 1 dl vann og oksebuljongen over kjøttbollene, og kok det hele på svak varme under lokk til pastaen er ferdig. Skyll spinaten før servering, og vend den inn i sausen med kjøttbollene. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
 Dryss resten av osten over retten ved servering.  
God middag!