Laktosefri
Glutenfri
Overlår av kylling
med ovnsbakt tomat og sopprisottoNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kyllingoverlår
550 g
Potetkrydder
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Spinat
100 g
Vann
4–5 dl
Smør
1 ss
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt noe av vannet i risottoen med hvitvin. Smak til risottoen med revet parmesan.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen i en ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn potetkrydderet når kyllingen er ferdig stekt.
Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken, og del soppen i to om de er litt store. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Tilsett risottorisen, 4–5 dl vann og buljongen. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomaten i store terninger. Ha tomatterningene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av steketiden til kyllingen.
God middag!