Overlår av kylling med ovnsbakt tomat og sopprisotto
Laktosefri
Glutenfri

Overlår av kylling

med ovnsbakt tomat og sopprisotto
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Kyllingoverlår
    550 g
    Potetkrydder
    1 pakke
    Sjalottløk
    1 stk
    Sjampinjong
    100 g
    Risottoris
    150 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Spinat
    100 g
    Vann
    4–5 dl
    Smør
    1 ss
    Tomat
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    749 kcal
    Fett:
    28 g
    Karbohydrater:
    56 g
    Protein:
    68 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Erstatt noe av vannet i risottoen med hvitvin. Smak til risottoen med revet parmesan.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
     Legg kyllingen i en ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til den er gjennomstekt. Vend inn potetkrydderet når kyllingen er ferdig stekt.  
     Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken, og del soppen i to om de er litt store. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Tilsett risottorisen, 4–5 dl vann og buljongen. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper. 
     Kutt tomaten i store terninger. Ha tomatterningene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av steketiden til kyllingen.
    God middag!