Kylling cacciatore med ovnsbakte poteter
Glutenfri
Laktosefri

Kylling cacciatore

med ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Cacciatore betyr «jeger» på italiensk, og dette er en varmende og god kyllinggryte laget på jegerens vis som nesten lager seg selv.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Strimlet kyllingfilet
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Middelhavskrydder
1 pakke
(Sennep)
Sitron
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
556 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en god stekeskorpe på kyllingen, kan du steke den i litt olje og smør på middels høy varme før du har den i kyllinggryten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Rens soppen fri for jord, og kutt den i terninger. 
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken og soppen i 3 minutter. Skru opp varmen til middels høy varme, og stek kyllingen i 3 minutter (se tips). Tilsett hvitløken og paprikaen, og stek det hele i 2 minutter. Bland inn de hakkede tomatene, hønsebuljongen, middelhavskrydderet og 1 dl vann. La kyllinggryten småkoke i 6–7 minutter. Smak til med saft fra sitronen, ønsket mengde av chiliflakene, salt og pepper. 
God middag!