Krydderstekte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker og brun saus
Roede

Krydderstekte kyllinglår

med ovnsbakte grønnegrønnsaker og brun saus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en klassisk familiefavoritt. Med en smakfull og ferdiglaget brun saus, er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Knutekål
1 stk
Sjampinjong
100 g
Olje
1 ss
Grillede kyllinglår
430 g
Brokkoli
1 stk
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
584 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kyllinglåret der det er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 70 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene, skrell knutekålen, og rens soppen fri for jord. Kutt potetene og knutekålen i båter, og soppen i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i stekeovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm (se tips).
 Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av vannet. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  Kyllinglår: 1 stk Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!