Laktosefri
Glutenfri
Kylling i grønn curry
med sopp, pak choy og jasminrisNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Denne gryten er inspirert av gatematen som serveres i Thailand. Den sterke smaken fra curryen balanseres av den fyldige og milde kokosmelken.
Denne gryten er inspirert av gatematen som serveres i Thailand. Den sterke smaken fra curryen balanseres av den fyldige og milde kokosmelken.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Aromasopp
100 g
Pak choy
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Grønn currypaste
½–1 pakke
Liten kokosmelk
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 859 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene for seg, og ha den ferdigkokte risen i pannen. Smak til med soyasaus, fiskesaus (hvis du har) og chiliflak. Rør sammen to egg, og vend dem inn i risen. Vips, deilig stekt ris!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt hver sopp i fire. Skyll og kutt pak choyen i skiver. Kutt kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Stek gulroten og soppen i 1–2 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, tilsett ønsket mengde av den grønne currypasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokosmelken og buljongen, kok opp, og smak til med soyasaus, salt og pepper. Vend inn pak choyen rett før servering.
God middag!