Kokospanert sei med grønn currysaus og syrlig agurksalat
Glutenfri

Kokospanert sei med grønn currysaus og syrlig agurksalat

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ta en reise til Asia med denne retten. Grønn curry, kokos og sei er en fantastisk kombinasjon, dette er en fest for smaksløkene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • salt
  • smør
  • sukker
Jasminris
150 g
Kokosmelk
1 liten boks
Grønn currypaste
¼–½ pakke
Sukker
½ ts
Seifilet
375 g
(Fisk)
Panering
75 g
Kokosmasse
½ pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Smør
1 ss
(Melk)
Agurk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Lime
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter)
Sukker
½–1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1088 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også finrive litt skall fra limen og ha i paneringen. Husk bare å skylle limen godt først.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Bruk en visp og rør sammen kokosmelken og ¼ av pakken med currypasten i en kjele. Kok opp, og la sausen koke i 4–5 minutter, til den har tyknet litt. Tilsett ½ ts sukker og eventuelt litt mer av currypasten hvis du ønsker en sterkere saus.
 Skyll fisken, tørk den lett med litt kjøkkenpapir, og krydre den med litt salt. Knekk 1 egg i en skål, og visp det sammen. Bland paneringen og kokosmassen i en bolle. Vend fisken i eggeblandingen, og deretter i paneringen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek den panerte fisken i to omganger, i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
 Skyll agurken, og skrell gulrøttene. Skjær agurken og gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Ha grønnsakene i en skål, og bland inn saften fra halve limen, ½–1 ts sukker, chiliflakene og peanøttene. Smak til med mer saft fra limen, eller kutt resten i båter, og server til retten.
God middag!