Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli
20-30
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt laks med kremet fiskesaus og brokkoli

Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den kremede og litt syrlige fiskesausen har denne middagen det lille ekstra.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Laks i kremet fiskesaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
brokkoli
Brokkoli
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 556 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt saft fra en sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Laks i kremet fiskesaus: Legg fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i 5 minutter. Kok brokkolien med gulrøttene de siste 3 minuttene av gulrøttenes koketid.
  5. God middag! 
  1. Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).