Vegetarburger med krydderstekt middagsost, ramsløkaioli og honningbakte gulrøtter
Roede
Vegetar

Vegetarburger med krydderstekt middagsost, ramsløkaioli og honningbakte gulrøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Olje
1 ts
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Olje
1 ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli med ramsløk
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
704 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsosten kan vendes i litt maisstivelse før steking, om krydderet blir for sterkt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt kvernet pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken. Vend om et par ganger før servering.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
Krydre ostebitene på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 3–4 minutter på hver side. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Server ramsløkaiolien til retten. 
75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal.
God middag!