Roede
Vegetar
Vegetarburger med krydderstekt middagsost, ramsløkaioli og honningbakte gulrøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.
En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Olje
1 ts
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Middagsost
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Olje
1 ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
Aioli med ramsløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 704 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Middagsosten kan vendes i litt maisstivelse før steking, om krydderet blir for sterkt.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt kvernet pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken. Vend om et par ganger før servering.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Krydre ostebitene på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 3–4 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Server ramsløkaiolien til retten.
75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal.
God middag!