Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Hvitløksfedd
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Svarte bønner
1 pakke
Spinat
50 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Avokado
1 stk
Cherrytomater
125–250 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
833 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
101 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek eggene i pannen, om du foretrekker det. Du kan også variere bowlen med grønnsaksrester du har liggende.

Tilbered byggkornene som anvist på pakken.  
 Skrell hvitløken. Skrell og kutt søtpotetene i biter. Kok søtpotetene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok eggene i omtrent 7 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann i omtrent 1 minutt. Knus skallet, og skrell eggene. 
 Hell vannet av bønnene. Skyll bønnene og spinaten i kaldt vann. Bland bønnene, spinaten og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt.   
 Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt cherrytomatene i to.  
 Sil vannet av søtpotetene og hvitløken, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos søtpoteten og hvitløken med 1 ss smør. Krydre med salt og pepper.
Fordel søtpotetmosen, byggkornene, bønnene, grønnsakene og eggene i serveringsskåler.  
God middag!