Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg
25-35
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g

Søtpotetmos

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
Smør (Melk)
1 ss

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Sennepsmarinerte bønner og spinat

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Cherrytomater og avokado

avokado
Avokado
1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
125–250 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 833 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek eggene i pannen, om du foretrekker det. Du kan også variere bowlen med grønnsaksrester du har liggende.

  1. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken.  
  2. Søtpotetmos: Skrell hvitløken. Skrell og kutt søtpotetene i biter. Kok søtpotetene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Smilende egg: Kok eggene i omtrent 7 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann i omtrent 1 minutt. Knus skallet, og skrell eggene. 
  4. Sennepsmarinerte bønner og spinat: Hell vannet av bønnene. Skyll bønnene og spinaten i kaldt vann. Bland bønnene, spinaten og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt.   
  5. Cherrytomater og avokado: Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt cherrytomatene i to.  
  6. Søtpotetmos, fortsettelse: Sil vannet av søtpotetene og hvitløken, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos søtpoteten og hvitløken med 1 ss smør. Krydre med salt og pepper.
  7. Servering: Fordel søtpotetmosen, byggkornene, bønnene, grønnsakene og eggene i serveringsskåler.