Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med søtpotetmos, byggkorn, avokado og smilende egg
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Byggkorn
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
Egg
2 stk
Svarte bønner
1 pakke
Spinat
50 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Avokado
1 stk
Cherrytomater
125–250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 833 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 101 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek eggene i pannen, om du foretrekker det. Du kan også variere bowlen med grønnsaksrester du har liggende.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell hvitløken. Skrell og kutt søtpotetene i biter. Kok søtpotetene og hvitløken i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i omtrent 7 minutter. Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann i omtrent 1 minutt. Knus skallet, og skrell eggene.
Hell vannet av bønnene. Skyll bønnene og spinaten i kaldt vann. Bland bønnene, spinaten og sennepsvinaigretten i en serveringsskål. Krydre med litt salt.
Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt cherrytomatene i to.
Sil vannet av søtpotetene og hvitløken, og ha dem tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos søtpoteten og hvitløken med 1 ss smør. Krydre med salt og pepper.
Fordel søtpotetmosen, byggkornene, bønnene, grønnsakene og eggene i serveringsskåler.
God middag!