Sosekjøtt av mørkokt storfeknoke med gulrøtter og tyttebær
20-30
Roede

Sosekjøtt av mørkokt storfeknoke med gulrøtter og tyttebær

Sosekjøtt, som ofte kalles kjøtt i mørket, er kraftig og smakfullt kjøtt i brun saus. Her med mørkokt storfeknoke og tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Sosekjøtt

gul løk
Gul løk
1 stk
storfeknoke sous vide
Storfeknoke sous vide
300 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Olje
1 ts

Kokte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
purre
Purre
½–1 stk

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 527 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en grov potetmos av de kokte potetene. Knus dem med en visp eller stapper, og spe på med 1–2 dl melk og litt margarin, til potetmosen har ønsket konsistens. Du kan også smake til sausen med litt soysaus eller pepperrot hvis du har.

  1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til grønnsakene i punkt 4.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  3. Sosekjøtt: Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den har fått litt farge. Tilsett kjøttet, og rør inn den brune sausen. Kok opp, og la sosekjøttet småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Kokte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to, skyll den i kaldt vann, og kutt den i grove biter. Kok gulrøttene i kjelen fra punkt 1 i omtrent 3 minutter. Tilsett purren, og la det hele småkoke i omtrent 2 minutter. Sil av vannet, og dekk kjelen med lokk.
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
  1. Kjøtt og saus: 200 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).