Sopp Stroganoff med kremet tomatsaus og ovnsbakte småpoteter
25-35
Glutenfri
Vegetar

Sopp Stroganoff med kremet tomatsaus og ovnsbakte småpoteter

En varmende vegetargryte med sopp og kremet tomatsaus er perfekt etter en lang dag, og vil passe både store og små.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte småpoteter

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Linser

grønne linser
Grønne linser
125 g

Sopp Stroganoff

gul løk
Gul løk
½–1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
sjampinjong
Sjampinjong
200 g
aromasopp
Aromasopp
100 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
spinat
Spinat
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
½–1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 632 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte småpoteter: Skrell og finhakk hele hvitløksfeddet. Skyll og del potetene i to. Fordel potetene og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Linser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
  4. Sopp Stroganoff: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll spinaten.
  5. Sopp Stroganoff, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Ha løken over på et fat, og skru opp varmen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek soppen videre i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i den stekte løken, resten av hvitløken, paprikaen, tomatpuréen og ønsket mengde av steinsoppulveret, og stek det hele i 3 minutter. Tilsett crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la stroganoffen småkoke i 6–8 minutter. Ha i vårløken, spinaten og linsene når det gjenstår 1–2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
  6. God middag!