Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus
25-35

Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

Kylling, appelsin og timian er en perfekt trio. Alle smakene fremhever hverandre, så dette blir en smaksfest i munnen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Timian- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
honning
Honning
1 pakke

Pannestekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 596 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Timian- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store.
  3. Timian- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter, fortsettelse: Fordel gulrøttene utover den ene siden av en ildfast form. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte.  
  4. Pannestekt kyllingbrystKrydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av kyllingens steketid, og øs smøret over kyllingen. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
  5. Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
  6. Nyt måltidet!