Laktosefri
Glutenfri
Kylling satay
og syrlig råkostsalat med agurkNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. Sterk curry, balansert ut med fyldig kokosmelk, syren fra lime og toppet med salte peanøtter.
Denne retten har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. Sterk curry, balansert ut med fyldig kokosmelk, syren fra lime og toppet med salte peanøtter.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Peanøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Lime
½–1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Kyllinglårfilet
180 g
Sataysaus
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 563 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 14 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen.
Del agurken i to, og bruk en skje til å skrape ut den myke kjernen. Skrell gulroten og rødløken. Kutt agurken, gulroten og rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell ingefæren med en skje, og riv den på den fine siden av et rivjern. Bland alt sammen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper (se tips).
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbitene i omtrent 2 minutter, til de er gylne. Hell over sataysausen, og la det småkoke i 7–8 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Dryss over peanøttene ved servering.
God middag!