Kremet fiskesuppe med reker, stangselleri, gulrot og Røros-flatbrød

Kremet fiskesuppe

med reker, stangselleri, gulrot og Røros-flatbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Kremet fiskesuppe toppet med rotgrønnsaker er en sikker vinner. Suppen varmer godt, og smaker helt nydelig.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Sitron
¼ stk
Fiskebuljong
2 pakke
(Fisk)
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Reker
1 g
(Skalldyr)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Sitron
¼ stk
Røros-flatbrød
1 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1019 kcal
Fett:
88 g
Karbohydrater:
30 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell gulroten og skyll stangsellerien. Kutt gulroten og stangsellerien i tynne skiver. Del sitronen i båter. 
Varm opp en kjele til middels varme. Tilsett 1 ss smør og 1 ss hvetemel, og rør til du har en jevn blanding. Tilsett 3 dl vann og fiskebuljongen under omrøring. Kok opp, og tilsett fløten. Kok opp på lav varme, tilsett grønnsakene, og la suppen småkoke i 4 minutter. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Dryss over rekene rett før du skal spise. 
Ha resten av sitronbåtene og flatbrødet til fiskesuppen. 
God middag!