Pasta carbonara med bacon og grønne erter
15-20

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Pastasaus

gul løk
Gul løk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
150 g
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
2 dl
grønne erter
Grønne erter
125 g
egg
Egg (Egg)
1 stk

Salat

tobladssalat
Tobladssalat
100 g
tomat
Tomat
1 stk

Topping

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1024 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander eggene og fløten sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Pastasaus: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er litt gyllen. Ha i kremfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk egget, skill eggeplommen fra eggehviten, og vend eggeplommen inn i pastasausen rett før servering.  
  3. Salat: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og smak til med olivenolje rett før servering. 
  4. Topping: Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.