Kremet fiskesuppe med lyr, dill og rustikke multibrød

Kremet fiskesuppe

med lyr, dill og rustikke multibrød
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Kremet fiskesuppe er en klassiker på norske middagsbord. Lyr er så godt i fiskesuppe, og de rustikke brødene er så gode å dyppe i den varme suppen

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gul løk
½ stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Maisstivelse
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
6–7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Dill
1 bunt
Sitron
⅕ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
541 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du liker det litt mer spicy, kan du ha litt chiliflak eller fersk chili i suppen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken, og kutt løken og fennikelen i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Kutt sitronen i båter. Skyll fisken, og skjær den i terninger. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken, fennikelen og gulrøttene i 4 minutter. Tilsett 6–7 dl vann, og ha i fiskebuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Bland ut maisstivelsen i 1–2 ss vann. Tilsett crème fraîchen i fiskesuppen, og visp inn den utblandede maisstivelsen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Ha fisken i suppen, og la den trekke i 3–4 minutter til. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen på suppen med mer væske.
Stek brødene på en rist midt i ovnen i 3–4 minutter.
 Skyll, rist og finhakk dillen. Dryss dillen over suppen ved servering. Server resten av sitronbåtene til retten. 
God middag!