Kremet fiskesuppe
med lyr, dill og rustikke multibrødNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Kremet fiskesuppe er en klassiker på norske middagsbord. Lyr er så godt i fiskesuppe, og de rustikke brødene er så gode å dyppe i den varme suppen
Kremet fiskesuppe er en klassiker på norske middagsbord. Lyr er så godt i fiskesuppe, og de rustikke brødene er så gode å dyppe i den varme suppen
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Gul løk
½ stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Lyrfilet
200 g
Fiskebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Smør
1 ss
Vann
6–7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Dill
1 bunt
Sitron
⅕ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du liker det litt mer spicy, kan du ha litt chiliflak eller fersk chili i suppen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken, og kutt løken og fennikelen i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Kutt sitronen i båter. Skyll fisken, og skjær den i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken, fennikelen og gulrøttene i 4 minutter. Tilsett 6–7 dl vann, og ha i fiskebuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Bland ut maisstivelsen i 1–2 ss vann. Tilsett crème fraîchen i fiskesuppen, og visp inn den utblandede maisstivelsen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Ha fisken i suppen, og la den trekke i 3–4 minutter til. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen på suppen med mer væske.
Stek brødene på en rist midt i ovnen i 3–4 minutter.
Skyll, rist og finhakk dillen. Dryss dillen over suppen ved servering. Server resten av sitronbåtene til retten.
God middag!