20-30
Laktosefri
Pad thai med kylling og eggenudler
Saftig kylling, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Pad thai
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Egg (Egg)
2 stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 841 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og kyllingen, kan du servere nudlene for seg.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Pad thai: Skrell rødløken og hvitløken. Kutt løken i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Vask og kutt pak choyen i strimler. Kutt kyllingen i mindre biter.
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter.
- Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter og tilsett hvitløken de siste 10 sekundene, og smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett rødløken, pak choyen, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
- Topping: Strø korianderen, de hakkede peanøttene ogchiliflakene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.