Pad thai med kylling og eggenudler
20-30
Laktosefri

Pad thai med kylling og eggenudler

Saftig kylling, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Pad thai

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 841 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og kyllingen, kan du servere nudlene for seg.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  2. Pad thai: Skrell rødløken og hvitløken. Kutt løken i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Vask og kutt pak choyen i strimler. Kutt kyllingen i mindre biter.
  3. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter.
  4. Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter og tilsett hvitløken de siste 10 sekundene, og smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels høy varme. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen med kyllingen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett rødløken, pak choyen, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
  5. Topping: Strø korianderen, de hakkede peanøttene ogchiliflakene over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.