Bakt skrei med bacon, potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker
20-30
Glutenfri

Bakt skrei med bacon, potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker

Hvit fisk og bacon er en kjent klassiker. Og den søte rødbeten med det salte baconet blir det en liten smakseksplosjon.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakte rødbete- og gulrotterninger

rødbete
Rødbete
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Skreifilet og bacon

skreifilet med skinn
Skreifilet med skinn (Fisk)
325 g
baconterninger
Baconterninger
150 g

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 515 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når du jobber med rødbeter, kan det være lurt å bruke oppvaskhansker eller engangshansker for å unngå at fargen setter seg på fingrene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
  2. Potetmos: Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Ovnsbakte rødbete- og gulrotterninger: Skrell og kutt rødbeten og gulrøttene i terninger. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
  4. Skreifilet og bacon: Legg fisken i en smurt, ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Fordel baconet over fisken, og stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.