Kyllingsalat med bacon, avokado og cherrytomater servert med ananasdressing og søtpotetbrød

Kyllingsalat med bacon, avokado og cherrytomater servert med ananasdressing og søtpotetbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
2 stk
Ananas
1/4 stk
Kesam
1 beger
(Melk, Laktose)
Karri
2 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Avokado
1 stk
Kyllinglårfilet
600 g
Baconterninger
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk resten av ananasen i en fruktsalat!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt søtpotetene i skiver på langs. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetskivene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Snu søtpotetskivene etter ca. 10 minutter.
Skrell ananasen og kutt den i terninger. Bland ananasterningene sammen med kesamen og karrikrydderet. Smak til med salt og pepper.
Skyll hjertesalaten og kutt den i grove biter. Kutt rødløken i strimler og kutt cherrytomatene i to. Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut innmaten med en skje. Kutt avokadokjøttet i terninger. Bland alt sammen i en stor serveringsskål.
Krydre kyllingen med salt, pepper og ønsket mengde chiliflakes. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Legg kyllingen til side på en tallerken.
Varm stekepannen opp igjen, og stek baconet til det er gyllent.
Vend kyllingen og baconet inn i salaten, og server med søtpotetbrødet og ananasdressingen.
God middag!