Tomatisert lammekarri i kokos med basmatiris, koriander og appelsin
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Tomatisert lammekarri i kokos med basmatiris, koriander og appelsin

Karri er en aromatisk krydderblanding laget av blant annet spisskummen, kardemomme og gurkemeie, og gir god smak til denne klassiske gryteretten fra Nepal.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Tomatisert lammekarri i kokos

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
mørkokt grytekjøtt av lam
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
karri
Karri
½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
½ dl

Tilbehør

appelsin
Appelsin
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 799 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte en av tomatene i terninger, og bruke den til å lage en frisk salsa med appelsin, koriander, chili og peanøtter.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Tomatisert lammekarri i kokos: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i mindre biter (se tips). Skyll og grovhakk all korianderen.      
  3. Tomatisert lammekarri i kokos, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme og ha i ingefærblandingen. Tilsett løken og tomaten, og stek i 2 minutter. Tilsett lammekjøttet og sjyen fra pakken, karrien, kokoskremen, ½ dl vann og halvparten av korianderen. Kok det hele i omtrent 10 minutter, til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.        
  4. Tilbehør: Skrell appelsinen og kutt den i terninger. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Topp retten med appelsinterningene, chilien, peanøttene og resten av korianderen. God middag!   
  5. Vel bekomme!