Tomatisert lammekarri i kokos med basmatiris, koriander og appelsin

God påske

Laktosefri
Glutenfri

Tomatisert lammekarri i kokos med basmatiris, koriander og appelsin

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Karri er en aromatisk krydderblanding laget av blant annet spisskummen, kardemomme og gurkemeie, og gir god smak til denne klassiske gryteretten fra Nepal.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • vann
Basmatiris
125 g
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
Karri
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
½ dl
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
793 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte en av tomatene i terninger, og bruke den til å lage en frisk salsa med appelsin, koriander, chili og peanøtter.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i mindre biter (se tips). Skyll og grovhakk all korianderen.      
Varm opp en kjele til middels varme og ha i ingefærblandingen. Tilsett løken og tomaten, og stek i 2 minutter. Tilsett lammekjøttet og sjyen fra pakken, karrien, kokoskremen, ½ dl vann og halvparten av korianderen. Kok det hele i omtrent 10 minutter, til sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper.        
 Skrell appelsinen og kutt den i terninger. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Topp retten med appelsinterningene, chilien, peanøttene og resten av korianderen. God middag!   
God middag!