Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og rødvinssaus
35-45
Glutenfri

Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og rødvinssaus

Denne retten kan gjøre enhver dag til en fest. Saftig kjøtt, sødmefylte grønnsaker, luftig og rik potetmos og fyldig rødvinssaus? Uimotståelig.

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødbete
Rødbete
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ss

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Lammestek

lammestek sousvide
Lammestek sousvide
350 g

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 648 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne grønnsakene sammen med noen hele hvitløksfedd og rosmarin eller timian. Kjøttet kan skjæres i skiver før det stekes i ovnen, da trenger det 5–10 minutter i stekeovnen for å bli gjennomvarmt.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt selleriroten, rødbeten og gulrøttene i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter.
  3. Potetmos: Skrell potetene. Kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  4. Lammestek: Ta kjøttet ut av pakken, og ha det og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. La det hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver. 
  5. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. Rødvinssaus: Varm opp rødvinssausen i en liten kjele under omrøring. Tilsett litt av sjyen fra grønnsakene og kjøttet for ekstra god smak.
  7. Vel bekomme!