35-45
Glutenfri
Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og rødvinssaus
Denne retten kan gjøre enhver dag til en fest. Saftig kjøtt, sødmefylte grønnsaker, luftig og rik potetmos og fyldig rødvinssaus? Uimotståelig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- smør
- melk
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Sellerirot (Selleri)
300 g
Rødbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Olje
1 ss
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Lammestek
Lammestek sousvide
350 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 648 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne grønnsakene sammen med noen hele hvitløksfedd og rosmarin eller timian. Kjøttet kan skjæres i skiver før det stekes i ovnen, da trenger det 5–10 minutter i stekeovnen for å bli gjennomvarmt.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt selleriroten, rødbeten og gulrøttene i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter.
- Potetmos: Skrell potetene. Kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Lammestek: Ta kjøttet ut av pakken, og ha det og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. La det hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Rødvinssaus: Varm opp rødvinssausen i en liten kjele under omrøring. Tilsett litt av sjyen fra grønnsakene og kjøttet for ekstra god smak.
- Vel bekomme!