Svineschnitzel med glaserte gulrøtter og knuste poteter
35-45
Laktosefri
Glutenfri

Svineschnitzel med glaserte gulrøtter og knuste poteter

Schnitzel har sitt opphav fra Wien, og er en klassisk rett med milde smaker som passer hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • plastfolie

Knuste poteter

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
2 ss

Glaserte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
timian
Timian
1 bunt
honning
Honning
1 pakke

Svineschnitzel

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
3 ss

Tilbehør

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 962 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å lage en potetmos, kan du skrelle potetene før du koker dem. Hell av vannet, knus potetene med stapper, og rør inn smør og melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Knuste poteter: Skrell og finhakk hvitløken. Kok potetene og hvitløken i 20–25 minutter, til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
  3. Glaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs, avhengig av størrelsen. Fordel gulrøttene og 2 stilker av timianen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre. Vend inn honningen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  4. Svineschnitzel: Legg svineskivene utover en skjærefjøl. Dekk dem med et stykke plastfolie, og bank dem tynnere med en liten kjele. Skjær skivene i to. Visp egget sammen i en bolle, ha 3 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre svineskivene med salt og pepper, og vend dem i hvetemelet, det sammenvispede egget og til slutt i paneringen.
  5. Svineschnitzel, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, etter hvert som de er ferdige. Stek schnitzlene i ovnen i 5 minutter før servering.
  6. Tilbehør: Server remuladen til retten.