Kylling i sataysaus med eple- og kålsalat, peanøtter og jasminris
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i sataysaus med eple- og kålsalat, peanøtter og jasminris

Kylling satay er en velkjent rett fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet. Her får du den med vår nye sataysaus uten nøtter og en syrlig eple- og kålsalat.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling i sataysaus

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
gul løk
Gul løk
1 stk
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
½ dl

Eple- og kålsalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
lime
Lime
½ stk

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 784 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilien kan være litt sterk for de minste. Server derfor gjerne chilien ved siden av, så kan de som vil toppe retten med den.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i sataysaus, forberedelse: Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skrell og kutt løken i skiver.   
  3. Kylling i sataysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. Skru ned til middels lav varme.
  4. Kylling i sataysaus, fortsettelse: Tilsett sataysausen og ½ dl vann, og gi det hele et raskt oppkok. La kyllingen stå på lav varme til resten av retten er klar. Smak til med salt og saften fra den halve limen.
  5. Eple- og kålsalat: Skyll og kutt eplet i strimler. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha eplet, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Press over saften fra resten av limen, og bland inn litt olivenolje.  
  6. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og de hakkede peanøttene.