Glutenfri
Kyllingklubber
med ovnsbakte poteter, sitron og yoghurtdressingNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Den ovnsbakte sitronen får en sødme som passer perfekt til de saftige kyllingklubbene. Dette er en frisk og enkel rett som passer perfekt om våren.
Den ovnsbakte sitronen får en sødme som passer perfekt til de saftige kyllingklubbene. Dette er en frisk og enkel rett som passer perfekt om våren.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Poteter
350 g
Sitron
½ stk
Kyllingklubber
600 g
Persillade
½ pakke
Olivenolje
1–2 ss
Smør
1 ss
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har oliven i kjøleskapet; lag en oliventapenade til retten. Bland sammen oliven, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, litt salt og pepper i en skål, og kjør blandingen jevn med en stavmikser.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Del potetene i fire, og sitronen i tynne skiver.
Fordel gulrøttene, rødløken, potetene, sitronen og kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1–2 ss olivenolje, halvparten av kryddermiksen og litt salt og pepper. Stek kyllingen og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. Vend inn 1 ss smør når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Ha gjerne litt av sjyen fra stekebrettet over retten ved servering.
Bland yoghurten og resten av kryddermiksen i en serveringsskål.
God middag!