Kyllinglasagne
med hjemmelaget bechamel og ruccolasalatNy oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Det er lite som er så godt som en hjemmelaget lasagne med en hjemmelaget hvit saus. Dette er en skikkelig god familieklassiker.
Det er lite som er så godt som en hjemmelaget lasagne med en hjemmelaget hvit saus. Dette er en skikkelig god familieklassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Lettmelk
5 dl
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Ferske pastaplater
½–1 pakke
Revet mozzarella
90 g
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 876 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne osterester i både lasagnen og bechamelsausen. For å bruke opp grønnsaksrester, kan du gjerne ha dem i både lasagnen og salaten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk gulrøttene, rødløken og hvitløken. Skjær kyllinglårfiletene i mindre biter. Behold fettet på, det smelter og gir god smak. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og hvitløken i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Krydre med salt og pepper. Tilsett gulrøttene, de hakkede tomatene og basilikum- og oreganokrydderet, og kok opp. La det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i minst 5 minutter, eller til melsmaken er borte. Smak til med salt og pepper.
Smør en stor ildfast form med smør eller olje. Legg et lag tomatsaus og bechamelsaus i formen, og deretter et lag med pastaplater oppå. Gjenta dette til du når toppen av formen. Avslutt med tomatsaus, og topp med mozzarellaen. Stek lasagnen nederst i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper rett før servering (se tips).
God middag!