Kyllingbryst med rustikk potetmos, salat og peppersaus
15-20
Glutenfri

Kyllingbryst med rustikk potetmos, salat og peppersaus

Her får du både potetmosen, peppersausen og salatdressingen ferdiglaget, så dette er ikke bare hverdagskos, det er rask hverdagskos!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Saus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Salat

rødløk
Rødløk
½ stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 709 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Ovnsbakt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
  4. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Salat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Bland sammen rødløken, salaten, rødkålen og sennepsvinaigretten i en salatbolle.
  6. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. Vel bekomme!