Linguine med hvitløkstekt sortkål og pinjekjerner
Vegetar

Linguine med hvitløkstekt sortkål

og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Pinjekjerner
1 pakke
Mozzarella
½ pakke
(Melk, Laktose)
Pasta
250 g
(Hvete)
Sitron
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Pepperrot
1 bit
Panering
½ pakke
Timian
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Svartkål
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Smør
1 ts
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
745 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pepperroten kan bli litt sterk for barna. Riv den gjerne over rett før servering.

 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i en tørr panne i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha pinjekjernene over i en serveringsskål.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll og tørk sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell hvitløken og pepperroten. Finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen og sprø. Tilsett sitronskallet, en stilk av timianen, halvparten av hvitløken og 1 ts av chilflakene. Finriv litt av pepperroten over, og stek det hele videre i 30 sekunder. Ha pangrattatoen over i en serveringsskål.
 Skyll og tørk kålen. Kutt bort de groveste stilkene, og kutt kålen i store strimler. Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett kålen, resten av hvitløken og løken, og stek det hele i 2–3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i 1–2 minutter. Smak til med salt, saft fra sitronen og nykvernet pepper.
Riv mozzarellaen i mindre biter. Bland pastaen sammen med kålen. Topp med mozzarellabitene, pinjekjernene og pangrattatoen.
God middag!