Vegetar
Linguine med hvitløkstekt sortkål
og pinjekjernerNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Pinjekjerner
1 pakke
Mozzarella
½ pakke
Pasta
250 g
Sitron
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Pepperrot
1 bit
Panering
½ pakke
Timian
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Svartkål
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Smør
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 114 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pepperroten kan bli litt sterk for barna. Riv den gjerne over rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i en tørr panne i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha pinjekjernene over i en serveringsskål.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og tørk sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell hvitløken og pepperroten. Finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen og sprø. Tilsett sitronskallet, en stilk av timianen, halvparten av hvitløken og 1 ts av chilflakene. Finriv litt av pepperroten over, og stek det hele videre i 30 sekunder. Ha pangrattatoen over i en serveringsskål.
Skyll og tørk kålen. Kutt bort de groveste stilkene, og kutt kålen i store strimler. Skrell og kutt løken i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett kålen, resten av hvitløken og løken, og stek det hele i 2–3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i 1–2 minutter. Smak til med salt, saft fra sitronen og nykvernet pepper.
Riv mozzarellaen i mindre biter. Bland pastaen sammen med kålen. Topp med mozzarellabitene, pinjekjernene og pangrattatoen.
God middag!