Linsesuppe med appelsin, koriander, nanbrød og raita
Vegetar

Linsesuppe med appelsin

koriander, nanbrød og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
En suppe full av smaker som chili, ingefær, appelsin og karri, med mettende røde linser. Toppet med peanøtter, koriander og raita.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tørkede røde linser
100 g
Ingefær
½ bit
Appelsin
½ stk
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
7 dl
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Koriander
1 bunt
Raita
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
619 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp brødene med smør og litt finhakket hvitløk for å lage hvitløksnan.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell løken og hvitløken. Grovhakk løken, og kutt hvitløken i skiver. Rens og finhakk chilien. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll linsene i kaldt vann. Skrap av skallet på ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Skyll appelsinen og riv skallet av halve appelsinen (kun det oransje) på et rivjern.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karrien og ½ ss av den finrevede ingefæren i omtrent 1 minutt. Ha i hvitløken, løken og chilien, og stek det videre i omtrent 2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett gulrøttene, linsene, buljongen og 7 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Ta kjelen av varmen, og kjør suppen sammen med en stavmikser. Smak til med saften fra appelsinen, appelsinskallet, salt og pepper.
 Pensle nanbrødene med litt olje, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp suppen med raitaen, de hakkede peanøttene og korianderen før servering.
God middag!