Koteletter med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og sjysaus

Koteletter med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Farget blomkål
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Bøkerøkte svinekoteletter
500 g
Laktosefri melk
1 dl
(Melk)
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kotelettene sammen med en timiankvist for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp ca. 1 liter vann. Skrell potetene, og la dem trekke i vannet på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Kutt blomkålen i buketter, og kutt løken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15-20 minutter.
Ha sjysausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile frem til servering.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk kruspersillen fra urtepakken, og dryss den over retten før servering.
God middag!