Laktosefri
Okonomiyaki - japanske pannekaker
med bacon, reker og avokadoNy oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Okonomiyaki er japansk street food, og her får du dem med Lyngen-reker. Bedre fusion har du aldri smakt.
Okonomiyaki er japansk street food, og her får du dem med Lyngen-reker. Bedre fusion har du aldri smakt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Grønnkål
50 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
300 g
Ingefær
1 bit
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
Bacon
150 g
Hvetemel
150 g
Salt
½ ts
Vann
1½–2 dl
Sesamfrø
1 pakke
Avokado
1 stk
Vårløk
½ pakke
Aioli
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Lyngen-reker
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 978 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å enklere snu pannekakene, kan du legge et fat over, og så snu stekepannen rundt. La så pannekaken skli fra tallerkenen ned i stekepannen igjen.
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv 1–2 ts av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Ha kålen, gulroten og halvparten av vårløken i en bolle og vend inn ½ ts salt. Tilsett eggene, ingefæren, 150 g hvetemel, 1½–2 dl vann og litt pepper, og rør til du har en tykk og jevn røre.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over i en liten skål.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Fordel baconterningene i stekepannen, og stek dem i omtrent 1 minutt. Ha i pannekakerøren, og dytt den godt ut i kantene. Stek pannekaken i omtrent 3–4 minutter, til den begynner å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden (se tips). Hvis du har en liten stekepanne, kan du gjøre dette i to omganger.
Skjær et snitt rundt hele avokadoen, vri halvdelene fra hverandre, og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver.
Topp okonomiyakien med aiolien og dippsausen. Legg på avokadoskivene, rekene og resten av vårløken, og strø over den sprøstekte grønnkålen og de ristede sesamfrøene.
God middag!