Okonomiyaki - japanske pannekaker med bacon, reker og avokado
Laktosefri

Okonomiyaki - japanske pannekaker

med bacon, reker og avokado
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Okonomiyaki er japansk street food, og her får du dem med Lyngen-reker. Bedre fusion har du aldri smakt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Grønnkål
50 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
300 g
Ingefær
1 bit
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Bacon
150 g
Hvetemel
150 g
(Hvete)
Salt
½ ts
Vann
1½–2 dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Avokado
1 stk
Vårløk
½ pakke
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
978 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å enklere snu pannekakene, kan du legge et fat over, og så snu stekepannen rundt. La så pannekaken skli fra tallerkenen ned i stekepannen igjen.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv 1–2 ts av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Ha kålen, gulroten og halvparten av vårløken i en bolle og vend inn ½ ts salt. Tilsett eggene, ingefæren, 150 g hvetemel, 1½–2 dl vann og litt pepper, og rør til du har en tykk og jevn røre.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over i en liten skål.
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Fordel baconterningene i stekepannen, og stek dem i omtrent 1 minutt. Ha i pannekakerøren, og dytt den godt ut i kantene. Stek pannekaken i omtrent 3–4 minutter, til den begynner å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden (se tips). Hvis du har en liten stekepanne, kan du gjøre dette i to omganger.
Skjær et snitt rundt hele avokadoen, vri halvdelene fra hverandre, og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver.
Topp okonomiyakien med aiolien og dippsausen. Legg på avokadoskivene, rekene og resten av vårløken, og strø over den sprøstekte grønnkålen og de ristede sesamfrøene.
God middag!