Meksikansk bønnesuppe med sprø tortilla, friske reddikskiver og avokaodkrem
Vegetar

Meksikansk bønnesuppe

med sprø tortilla, friske reddikskiver og avokadokrem
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Mexicanerne vet virkelig hvordan man skal tilberede bønner. Kos deg med denne varmende suppen, dette er ekte comfort food.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Lime
½ stk
Vann
3 dl
Hvetetortillaer
2–4 stk
(Hvete)
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Reddiker
1 bunt
Koriander
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
734 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt fersk chili eller chiliflak for å gjøre suppen mer spicy.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i terninger og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i små biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tacokrydderet, løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett paprikaen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, de hakkede tomatene og 3 dl vann. La suppen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper og saften fra limen. Tilsett bønnene før servering.
 Kutt tortillaene i strimler på omtrent 1 cm x 5 cm. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek tortillastrimlene i ovnen i 8–12 minutter, eller til de er gylne. Snu dem halvveis i steketiden.
 Bland guacamolen med rømmen, og smak til med saften fra limen.
 Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
 Topp suppen med de sprø tortillaene, reddikskivene, avokadokremen og korianderen.
God middag!