20-30
Ovnsbakt laks med lime, soya- og ingefærsmør og potetmos
Ovnsbakt laks og soya- og ingefærsmør er en perfekt kombinasjon. Denne smakstilsatte soyasausen passer nydelig til stekt fisk.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
250 g
Lime- og chilibakt laksefilet og gulrot
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Lime
¼ stk
Laksefilet (Fisk)
135 g
Chiliflak
½ pakke
Soya- og ingefærsmør
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½ pakke
Lime
¼ stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 697 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke gulroten. Kok den da i 3 minutter, hell av vannet, og ha den tilbake i kjelen. Tilsett 1 ts smør og 2 ts honning. La det surre i 3 minutter, og vend inn spinaten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Lime- og chilibakt laksefilet og gulrot: Skrell og kutt gulroten i fire på langs. Skyll spinaten og limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Legg gulroten og fisken på et stekebrett med bakepapir, og topp med litt olje, det revne limeskallet, chiliflakene og litt salt. Stek fisken og gulroten i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Vend spinaten med gulroten når det gjentår 4 minutter av steketiden.
- Soya- og ingefærsmør: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn soya- og ingefærsausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra limen rett før servering.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en bolle, og smak til med salt og pepper.
- God middag!