Ovnsbakt kyllingfilet med kryddercrust, hvitløkspoteter og tzatziki
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt kyllingfilet med kryddercrust

hvitløkspoteter og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne ovnsbakte kyllingen er både mør og mager. Et sunt, godt og mettende alternativ, som sammen med hvitløkspotetene blir en fest i ganen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Panering
½ pakke
Paprikakrydder
⅓ pakke
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Margarin
1 ss
(Melk)
Grønnsaksmiks med grønnkål
300 g
Sitron
½ stk
Tzatziki
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
611 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaksmiksen er også god pannestekt. Varm opp en stekepanne til middels varme, ha i litt olje, og stek den i omtrent 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene. 
Skyll og kutt potetene i fire. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Bland sammen paneringen, paprikakrydderet og 1 ss margarin. Skjær hver kyllingfilet i to på langs. Legg kyllingen i en ildfast form, og topp med kryddercrusten. Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, til toppingen er gyllen og kyllingen er gjennomvarm. 
Kok grønnsaksmiksen i omtrent 4 minutter, og hell av vannet (se tips). Krydre med litt salt og pepper. 
Kutt sitronen i båter, og server båtene og tzatzikien til retten.
  Kylling: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Tzatziki: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!