Roede
Glutenfri
Ovnsbakte kyllinglår
med rosettkålsalat og urtesausNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Kjøttet på kyllinglåret er alltid det saftigste, og med en spennende rosettkålsalat med klementiner, er dette en velsmakende rett full av inspirasjon.
Kjøttet på kyllinglåret er alltid det saftigste, og med en spennende rosettkålsalat med klementiner, er dette en velsmakende rett full av inspirasjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Kyllinglår
520 g
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ss
Rødkål
300 g
Rosettkål
1 pakke
Klementin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Urtesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 834 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kyllinglåret, og stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 72 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er perfekt for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene og kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn urtemiksen, litt olje og salt. Stek potetene og kyllingen i ovnen i 30–35 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt rødkålen i strimler, og skyll rosettkålen. Kok rosettkålen og rødkålen i 2–3 minutter, og hell av vannet
Skrell og del klementinen i båter. Bland sammen rødkålen, rosettkålen og klementinbåtene i en salatbolle, og smak til med olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Kyllinglår: 1 stk Poteter: 150 g Salat: 150 g Saus: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!