Ovnsbakte kyllinglår med rosettkålsalat og urtesaus
Roede
Glutenfri

Ovnsbakte kyllinglår

med rosettkålsalat og urtesaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Kjøttet på kyllinglåret er alltid det saftigste, og med en spennende rosettkålsalat med klementiner, er dette en velsmakende rett full av inspirasjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kyllinglår
520 g
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ss
Rødkål
300 g
Rosettkål
1 pakke
Klementin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
834 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kyllinglåret, og stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 72 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er perfekt for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene og kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn urtemiksen, litt olje og salt. Stek potetene og kyllingen i ovnen i 30–35 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt rødkålen i strimler, og skyll rosettkålen. Kok rosettkålen og rødkålen i 2–3 minutter, og hell av vannet
 Skrell og del klementinen i båter. Bland sammen rødkålen, rosettkålen og klementinbåtene i en salatbolle, og smak til med olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Kyllinglår: 1 stk Poteter: 150 g Salat: 150 g Saus: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!