Ovnsbakte svineskiver med rotgrønnsaker og fløtesaus

Ovnsbakte svineskiver

med rotgrønnsaker og fløtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Søte rotgrønnsaker, norske poteter og mørt svinekjøtt som toppes med fløtesaus er en norsk klassiker som hyller de norske smakene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
Svineskiver
300 g
Vann
1 dl
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
715 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttet i stekepannen. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et fat, dekk det med aluminiumfolie, og la det hvile i omtrent 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt kålroten og selleriroten i staver. Skrell og kutt løken i skiver. Fordel potetene, kålroten, selleriroten og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend om på grønnsakene underveis i steketiden. Bland inn potetkrydderet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
 Varm opp en stekepanne til middles høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side (se tips). Ha omtrent 1 dl vann i stekepannen, og gi det hele et oppkok. Legg kjøttet i en ildfast form, hell over sjyen, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta vare på sjyen.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha sjyen i fløtesausen.
God middag!