Ovnsbakte svineskiver
med rotgrønnsaker og fløtesausNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Søte rotgrønnsaker, norske poteter og mørt svinekjøtt som toppes med fløtesaus er en norsk klassiker som hyller de norske smakene.
Søte rotgrønnsaker, norske poteter og mørt svinekjøtt som toppes med fløtesaus er en norsk klassiker som hyller de norske smakene.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Sellerirot
300 g
Gul løk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
Svineskiver
300 g
Vann
1 dl
Fløtesaus
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kjøttet i stekepannen. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et fat, dekk det med aluminiumfolie, og la det hvile i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt kålroten og selleriroten i staver. Skrell og kutt løken i skiver. Fordel potetene, kålroten, selleriroten og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend om på grønnsakene underveis i steketiden. Bland inn potetkrydderet når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middles høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side (se tips). Ha omtrent 1 dl vann i stekepannen, og gi det hele et oppkok. Legg kjøttet i en ildfast form, hell over sjyen, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta vare på sjyen.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha sjyen i fløtesausen.
God middag!