Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær og chili
20-30
Laktosefri
Vegetar

Hjemmelaget vegetarisk gulrot- og søtpotetsuppe med ingefær og chili

Gulrot- og søtpotetsuppe er en ekte hverdagshelt. Ingefæren gir suppen nydelig sting. Reddik, eple, koriander og kjerner er deilig topping.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • rug

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Gulrot- og søtpotetsuppe

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
søtpoteter
Søtpoteter
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
2 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
6 dl

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

svart ris
Svart ris
125 g
koriander
Koriander
1 bunt
reddiker
Reddiker
1 bunt
grønt eple
Grønt eple
1 stk
lime
Lime
½ stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Vann
1 l
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1051 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 130 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mer asiatisk vri på suppen, kan du tilsette fersk ingefær og chili i suppen når du koker den.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Gulrot- og søtpotetsuppe: Skrell og kutt gulrøttene, søtpoteten og løken i terninger. Skyll og del limen i to. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og ingefærblandingen i 2–3 minutter. Ha i gulrøttene og søtpoteten, og stek videre 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, 6 dl vann og grønnsaksbuljongen, og la suppen koke 15–18 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og juster konsistensen med litt vann hvis det trengs. Smak til suppen med saften fra halve limen, salt og pepper.
  3. Rustikke multibrød: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
  4. Tilbehør: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt reddikene og eplet i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter, og ha tilbehøret i serveringsskåler. 
  5. Servering: Topp suppen med risen, kjerneblandingen, reddikskivene, epleskivene og korianderen. Server de rustikke multibrødene og limebåtene til retten.