Maispanert kylling med brokkolisalat og paprikastekte poteter
20-30

Maispanert kylling med brokkolisalat og paprikastekte poteter

Saftig, krønsjy kylling med en kremet brokkolisalat og gylne, krydrede poteter faller i smak hos de aller fleste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør

Paprikastekte poteter

poteter
Poteter
350 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke

Maispanert kylling

egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
1 pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
Hvetemel (Hvete)
2 ss

Brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 801 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke den i 2–3 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet, og la den dampe godt av seg før du blander inn resten av ingrediensene. Tørket aprikos i små biter passer fint i denne salaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Paprikastekte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Maispanert kylling: Visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend den først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen, sprø og gjennomstekt.
  4. Brokkolisalat: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger (se tips). Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen brokkolien, rødløken, rømmen og chilisausen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
  5. God middag!