Laktosefri
Pannestekt lyr
med blomkål, gulrot, grovknust potet og nøttesmørNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En enkel og inspirerende fiskerett med mange gode smaker. Stekt fisk og nøttesmør passer sammen som hånd i hanske.
En enkel og inspirerende fiskerett med mange gode smaker. Stekt fisk og nøttesmør passer sammen som hånd i hanske.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Bakepotet
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Smør
2 ss
Soyasaus
1 ss
Gulrot
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Lyrfilet
200 g
Hvetemel
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok grønnsakene i 2 minutter, hell av vannet, og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over den finhakkede persillen rett før servering.
Skyll og kutt poteten i fire. Kok poteten i omtrent 20–25 minutter, til den er gjennomkokt.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 2 ss smør i en kjele, og la det småkoke i et par minutter, til det har en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør om med jevne mellomrom slik at smøret ikke svir seg. Ta kjelen av platen, og vend inn sjalottløken, hvitløken og 1 ss soyasaus.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulroten i staver. Ha gulroten og blomkålen i kjelen, og kok dem i 4–5 minutter. Hell av vannet (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper. Ha 1 ss hvetemel på en tallerken, og vend fisken i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skyll og finhakk persillen. Sil vannet av den ferdigkokte poteten, og grovknus den med en visp. Rør inn ½ ss smør og persillen, og smak til med salt og pepper.
Har du hørt om klassikeren plukkfisk? Lag en hvit saus av 1 ss smør, 1 ss hvetemel og 2–3 dl melk. La sausen koke i 5 minutter under omrøring. Tilsett rester av fisk, poteter og grønnsaker, og la det hele småkoke i ytterligere 5 minutter, til alt er varmt.
God middag!