Roede
Hjemmelaget svineschnitzel med bakte gulrøtter og potetsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Egg
- evt. nykvernet sort pepper
- hvetemel
- salt
- solsikke-/rapsolje
Gulrøtter
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Mager svinekam i skiver
350 g
Hvetemel
Salt
Egg
1–2 stk
Glutenfri panering
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ruccola
1 pakke
Tomat
2 stk
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Sous vide-poteter
250 g
Evt. nykvernet sort pepper
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrøttene kan også kokes. Hvor wienerschnitzelen egentlig kommer fra er det diskusjoner om, men at den er Østerrikes nasjonalrett er det ingen tvil om. En ekte wienerschnitzel skal lages av mørt kalvekjøtt som er banket flatt, dyppet i egg og brødsmuler, og stekt i olje. Det klassiske tilbehøret er sitron, ansjos og kapers. En schnitzel kan lages av svin, kylling eller okse. Her har vi laget en variant med ytrefilet av svin, bakte gulrøtter og potetsalat med sennepsvinaigrette. God middag!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og del hver gulrot i to eller fire, avhengig av størrelsen. Legg gulrøttene på samme stekebrett. Krydre gulrøttene med litt olje, salt og pepper. Sett brettet i stekeovnen i omtrent 25–30 minutter, til gulrøttene er møre.
Legg svineskivene utover på kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank hardt og bestemt med en kjele eller lignende, til skivene er litt større og tynnere. Krydre skivene med salt og pepper og vend dem i mel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panering.
Stek schnitzlene på middels pluss varme i en panne med olje til de er gylne på begge sider. Legg dem over på et ildfast fat eller stekebrett etter hvert som de er ferdige. Når alle er stekt, sett brettet i stekeovnen i 5 minutter før servering.
Skyll og tørk ruccola. Kutt tomat i små terninger og del potetene i to. Vend grønnsakene og poteter sammen med sennepsvinaigrette og eventuelt litt pepper. Sennepsvinaigretten er kanskje litt kraftig for de minste, den kan eventuelt serveres ved siden av. Del sitron i båter.
Server hjemmelaget svineschnitzel med potetsalat og bakte gulrøtter.
God middag!