Glutenfri
Panert kylling
med stekt ris og sweet chili-dressingNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En enkel rett med knasende sprø kylling, smakfull ris, og med røtter fra Kina. Toppet med en søt og fyldig dressing, er dette skikkelig snadder.
En enkel rett med knasende sprø kylling, smakfull ris, og med røtter fra Kina. Toppet med en søt og fyldig dressing, er dette skikkelig snadder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Mais
1 pakke
Spinat
50 g
Soyasaus
2 ss
Crispy kyllinglårkjøtt
300 g
Yoghurt naturell
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 110 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer autentisk stekt ris, visp sammen 2 egg og bland dem med risen og grønnsakene. Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i risen, kan de stekes separat.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gyllen og sprø.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av maisen, og skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, paprikaen og maisen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Ha i den ferdigkokte risen og 2 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 3 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt og pepper.
Bland sammen yoghurten og sweet chili-sausen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!