Panert kylling med stekt ris og sweet chili-dressing
Glutenfri

Panert kylling

med stekt ris og sweet chili-dressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En enkel rett med knasende sprø kylling, smakfull ris, og med røtter fra Kina. Toppet med en søt og fyldig dressing, er dette skikkelig snadder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Mais
1 pakke
Spinat
50 g
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Crispy kyllinglårkjøtt
300 g
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
738 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
110 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentisk stekt ris, visp sammen 2 egg og bland dem med risen og grønnsakene. Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i risen, kan de stekes separat.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gyllen og sprø.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av maisen, og skyll spinaten.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, paprikaen og maisen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Ha i den ferdigkokte risen og 2 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 3 minutter. Vend inn spinaten, og smak til med salt og pepper. 
 Bland sammen yoghurten og sweet chili-sausen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper. 
God middag!